אחד המוסדות הפיננסיים הגדולים בישראל גילה כי מערכת מחשוב ותיקה, אך קריטית לליבת העסקים שלו, מתחילה להתיישן. לפיכך, הוחלט להקדים ולהסב מיד את המערכת בפרויקט יסודי אשר יתאים אותה לסטנדרטי האבטחה ולשפות וסביבת מחשוב מתקדמת, וכך להעניק למערכת תוחלת חיים מחודשת, ובאותה הזדמנות להוסיף לה כמה יכולות ופונקציונליות עשירה יותר.
פרוייקטים כאלה של הסבת מערכות כרוכים באתגרים משמעותיים, הכוללים ניתוח מערכות מורכבות, שמירה על המשכיות עסקית, וצמצום סיכונים לאורך כל הדרך. לכן הם מצריכים מומחיות וניסיון, הבנה מעמיקה של המערכת הקיימת, תכנון מדויק, ושיתוף פעולה הדוק בין כל הגורמים המעורבים. אנו בקבוצת ONE רואים בהסבות כאלה הזדמנות לחדש, לייעל ולחזק את התשתית הטכנולוגית של לקוחותינו, ולהעניק להם עתיד יציב וחדשני.
אנו מאמינים ששיתוף פעולה הוא המפתח להצלחה בהסבות מערכת, ולכן פיתחנו ב-ONE את שיטת CTM, המתמקדת בחיבור רחב ומשמעותי – הן עם צוות הלקוח (C), הן עם כלים טכנולוגיים מתקדמים (T) והן עם מתודולוגיות ושיטות עבודה מנוטרות (M) לאורך כל הדרך.
שיטת CTM: שיתוף פעולה בשלושה ממדים
לשיטה שלנו מספר יתרונות. ראשית, היא יוצרת מעורבות גבוהה אצל הלקוח. למעשה הלקוח שותף לכל החלטה ופעולה, מה שמבטיח יישום מוצלח ומותאם אישית. בנוסף, השיטה מבטיחה תהליך שקוף ומדוד שכל שלב בו מנוטר, נמדד, ומבוצע תוך שיתוף מידע עם הלקוח. השיטה מעודדת גם שימוש בטכנולוגיות מתקדמות ושילוב מגוון כלים רחב, מ-AI ועד כלי הסבה אוטומטיים המבטיחים ביצועים מדויקים ואפקטיביים.
הודות לשילוב צוות QA מתחילת התהליך כבר בשלב התכנון, השיטה שלנו מאפשרת לזהות סיכונים ואי-דיוקים בשלב מוקדם ולהבטיח איכות ויציבות בכל שלבי ההסבה. ההגדרה של אבני דרך מדורגות מביאה לתוצאות מהירות ומידיות, ומספקת ערך ללקוח מהשלבים הראשונים של תהליך ההסבה. השילוב בין צוותים מקצועיים לטכנולוגיות מתקדמות תורם גם למזעור סיכונים ומבטיח מעבר חלק ובטוח למערכות החדשות.
שיתוף פעולה כבסיס להצלחה
אצלנו שיתוף פעולה הוא לא רק חלק מהתהליך אלא הבסיס המרכזי להצלחה בהסבות מערכות. בזכות החיבור ההדוק עם הלקוחות, שילוב טכנולוגיות מתקדמות, והמתודולוגיות המתקדמות שפיתחנו, אנו מבטיחים תוצאות מדויקות לכל לקוח. מה שהופך אותנו לשחקן המוביל בהסבת מערכות ללקוחות גדולים, הוא השילוב הייחודי של ידע וניסיון עם היכולת לעבוד עם כל מוצר וכלי בשוק ללא חסמים, לצד השימוש בטכנולוגיות המתקדמות ביותר. עם החיבור ההדוק בין הצד העסקי והטכנולוגי, אנו מוודאים שכל פרויקט שלנו מייצר ערך אמיתי ותוצאות שנראות בשטח.
כותבי המאמר:
ישראל פלינט, מנהל תחום ההסבות בחטיבת הטרנספורמציה הדיגיטלית, ONE
יעקב סלושץ, ארכיטקט פתרונות תוכנה בחטיבת הטרנספורמציה הדיגיטלית, ONE